Este “foarte probabil” ca dosarul cu şină să fie eliminat înainte de finalul anului, susține premierul Florin Cîțu.

  • “Noi am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acest proiect a stat vreo 13 ani prin sertare la Ministerul de Finanţe. Azi, avem peste 30.000 de case de marcat conectate într-o perioadă de criză.
  • Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, acum avem sistem electronic în care dacă ai făcut o plată, celelalte se eliberează, plata taxelor prin ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele să se plătească prin ghişeul.ro, lucrul cu trezoreria se face la distanţă, acum nu trebuie să mai mergeţi la ANAF, identificarea pentru un cont la ANAF se face la distanţă. Se pot face lucruri peste noapte”, a declarat premierul, sâmbătă, chestionat de jurnaliști dacă pare realizabil ca dosarul cu şină să fie eliminat până la 1 ianuarie 2022.

El crede că este posibil să putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. “Mă aştept de la miniştri ce am făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a adăugat Cîțu.

Sursa: hotnews.ro