Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, ieri, că urmează să fie publicat un nou ordin în Monitorul Oficial prin care fanii vor avea acces pe stadioane, la 25% din capacitatea acestora, fără a mai fi nevoie ca organizatorul să trimită cereri în acest sens.

“După un an şi ceva în care sportul românesc a suferit, când totul a fost realmente închis avem o veste bună. Suporterii aşteaptă o nouă şansă să se afle iar pe stadioane, să-şi susţină favoriţii.

Astăzi vom da o veste extraordinară, ieri seară dansam de unul singur, 25% va fi procentul liber al fanilor pe stadion, fără birocraţie, nu mai trebuie trimise cereri către MTS, noi către MS şi apoi CNSU.

Pentru toate competiţiile se poate aplica regula de 25%. În situaţii excepţionale, pentru mai mult de 25%, organizatorii au nevoie de cereri.
La evenimente în sălile închise organizatorul trebuie să solicite la MTS şi noi facem avizările mai departe. Acest nou ordin va fi publicat în următoarele ore în Monitorul Oficial.

Suporterii trebuie să fie vaccinaţi, să aibă test PCR de 72 de ore sau teste antigen de 24 de ore. Se pot face şi la stadion teste rapide”, a declarat Novak.

El a mai spus că sportivii care s-au vaccinat nu mai trebuie să facă teste anti-covid înainte de competiţii.

Sursa: hotnews.ro/ Foto: caracter informativ