Potrivit ministrului Educației, săptămâna viitoare (17-23 mai) în şcolile din 2.527 de localităţi toţi elevii vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică, pentru că localitățile au rata de incidență a infectărilor la sub 1 la mie (Scenariul Verde).

Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie, adică 90 la sută dintre elevi, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În   654 de localităţi, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, e vor rămâne în online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, şi a XI-a (300.000 elevi reprezentând circa 10%).

Oficialul de la Educație a arătat că profesorii și elevii au întâmpinat dificultăți în a face școală online, că s-a pierdut multă materie și că pierderile sunt neuniforme, diferă nu doar de la localitate la localitate sau de la școală la școală, dar chiar și între elevii aceleași clase și a precizat că ministerul susține cursurile remediale.

Cîmpeanu a subliniat că, în ciuda acestor dificultăți, elevii au obținut rezultate mai bune la simulările la Evaluare decât în alți ani.

Ministrul a spus că programa la examenele din acest an a fost adaptată la specificul acestui an, dar nu va fi modificat nivelul de dificultate.

Cîmpeanu a subliniat că anul școlar este mai scurt la noi decât în alte țări, dar că nu ia în calcul ca structura anului școlar 2021-2022 să fie modificată, adăugând că vrea să propună variante de modificare  pentru 2022-2023.

Iată rata incidenței cazurilor în Mureș în funcție de care vor merge copiii la școală: