Miercuri, 12 mai, încep Evaluările Naționale de la finalul claselor a VI-a, care au rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar care verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie. Evaluarea începe cu proba scrisă la Limbă și comunicare. Noutatea testării din acest an este că Evaluarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele.

Ministrul Educației a precizat că majoritatea județelor organizează Evaluarea Națională la clasa a VI-a la ora 11:00.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar București a declarat că elevii se vor prezenta miercuri și joi “la școală, în curtea interioară, la ora 10:30, pentru susținerea evaluărilor naționale la limbă și comunicare (miercuri) și matematică și științe (joi). Probele de examen încep la ora 11:00 și au durata de 60 de minute. Elevii vor scrie cu pix sau stilou de culoare albastră. Începând cu 13:20 se vor desfășura orele de curs online”.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021
12 mai 2021: Limbă şi comunicare
13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Sursa: edupedu.ro / Foto: caracter informativ