Agenția americană pentru Medicamente și Alimente (FDA) a autorizat folosirea vaccinului împotriva COVID-19 , dezvoltat de Pfizer/BioNTech, pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani. Aprobarea a venit după ce un studiu realizat pe 2260 de adolescenți a arătat că vaccinul este sigur pentru această grupă de vârstă.

Autorităţile americane vor ca majoritatea copiilor să primească prima doză înainte de a începe taberele de vară şi cursurile din toamnă. Din martie anul trecut şi până acum, mai mult de 1.5 milioane de cazuri de Covid-19 au fost semnalate la copiii americani între 11 şi 17 ani. Şi canadienii au făcut acelaşi lucru, trecând la vaccinarea copiilor peste 12 ani.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, susţine că autorităţile din România vor fi pregătite să înceapă campania de vaccinare a copiilor imediat ce Agenţia Europeană a Medicamentului va autoriza acest lucru.

VALERIU GHEORGHIŢĂ, coordonator campanie vaccinare în România: “Vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea celor din această grupă de vârstă, evident, cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de circa 6 luni, mai bine de 6 luni, de când suntem în această campanie de vaccinare. Am înţeles ce trebuie făcut mai bine. Ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem”.

MS / Foto: caracter informativ