Detalii șocante ies la iveală după incidentul din a doua zi de Paști, când un băiețel de numai cinci ani a murit împușcat accidental de fratele lui mai mare. Incidentul a avut loc luni după amiază, în jurul orei 15:00, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş, județul Mureș.

Potrivit unor surse din anchetă, înainte de tragedie, proprietarul armei, un agent silvic de 49 de ani, i-ar fi dat chiar el pușca de tir băiatului de opt ani și l-ar fi încurajat să tragă cu ea prin pădure. După mai multe ore de audieri, judecătorii au decis ca bărbatul să fie arestat pentru 30 de zile. Sunt patru capete de acuzare, fapt ce arată că au fost încălcate mai multe reguli, care, în final, au dus la moartea copilului.

Este doliu în Mureș, după ce o după-amiază la iarbă verde s-a încheiat tragic, cu moartea băiețelului de cinci ani, împușcat accidental, după o joacă stupidă, de fratele lui mai mare. În urma audierilor, procurorii au aflat detalii șocante. Deși legea o interzice, proprietarul armei neletale a dus-o cu el și, fără să se gândească la consecințe, a folosit-o la pădure pentru distracție.

Surse din anchetă spun că s-a tras la țintă și arma chiar a fost pusă în mâna băiețelului de opt ani, să încerce și el, apoi a lăsat-o încărcată și nesupravegheată, într-un foișor.

”Instanța de judecată a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile față de bărbatul de 49 de ani din municipiul Târgu Mureș, deținătorul legal al armei de vânătoare cu aer comprimat. În cauză, cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă neletală fară drept și complicitate la uz de armă neletală fără drept,” a declarat Emanuela Fărcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

Procurorii au sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș. Specialiștii vor interveni în cazul în care băiețelul care și-a ucis din greșeală fratele va fi audiat. Între timp, minorul trebuie consiliat psihologic.

”Dacă organele de anchetă vor considera necesară audierea minorului, vom avea obligația să asistăm la această audiere. Trebuie să așteptăm pentru a trece situația tragică și cu acordul familiei să facem evaluarea inițială, asta din punct de vedere social, ceea ce ține de instituția noastră,” a declarat Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASPC Mureș.

În tot acest timp, familia se pregătește să îl îngroape pe cel mic. Băiețelul de cinci ani a murit în urma rănilor suferite, deși a fost resuscitat timp de mai mult de o oră. Miercuri băiețelul urma să reînceapă grădinița, iar fratele lui mai mare trebuia să se întoarcă la școală după vacanța de Paște.

Sursa: protv.ro / Foto: colaj