Cei interesați să înmatriculeze o mașină pot apela acum la serviciile unor noi sedii destinate acestor operațiuni. Mai exact, pot face asta la 26 de sedii secundare ale serviciilor județene de înmatriculări, ce au fost deschise în mai multe orașe din țara noastră, nu numai la sediile principale din municipiile reședință de județ. Noile sedii asigură activităţi de preluare a documentelor necesare înmatriculării mașinilor şi de eliberare a plăcuţelor de înmatriculare.

Cele 26 de noi sedii ale serviciilor de înmatriculări auto s-au deschis în: Sebiş (AR), Câmpulung (AG), Oneşti (BC), Năsăud (BN), Dorohoi (BT), Făgăraş (BV), Caransebeş (CS), Câmpia Turzii (CJ), Medgidia (CT), Tecuci (GL), Topliţa (HR), Petroşani (HD), Urziceni (IL), Paşcani (IS), Bragadiru (IF), Sighetu Marmaţiei (MM), Reghin (MS), Roman (NT), Caracal (OT), Câmpina (PH), Mediaş (SB), Câmpulung Moldovenesc (SV), Lugoj (TM), Măcin (TL), Bârlad (VS) şi Drăgăşani (VL).

Măsura dă posibilitatea cetăţenilor care solicită diverse servicii privind înmatricularea auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce duce la diminuarea distanţelor parcurse pentru a rezolva astfel de situații, dar şi la reducerea aglomeraţiei, lucru foarte important acum, ținând seama de existența pandemiei de coronavirus.

Totuși, cei care nu vor să se mai deplaseze în municipiul reședință de județ pentru a-și înmatricula mașina trebuie să știe că pot apela la sediile secundare ale serviciilor județene de înmatriculări doar în zilele de marți și joi.

De asemenea, în funcție de situația epidemiologică din fiecare județ în parte, autoritățile locale pot decide suspendarea activității la sediile secundare ale serviciilor de înmatriculări auto. În această situație se află, de exemplu, sediul secundar din județul Brașov, respectiv cel din orașul Făgăraș, care are activitatea suspendată temporar până pe, cel puțin, 18 mai 2021.

De aceea, se recomandă celor care vor să se adreseze sediilor secundare pentru înmatricularea mașinilor să verifice, pe site-urile prefecturilor, dacă sediile secundare funcționează sau care sunt condițiile particulare pe care trebuie să le îndeplinească pentru a merge acolo (mască, programare etc.).

MS / Foto: caracter informativ