Bărbatul de 49 de ani din judeţul Mureş, care este deţinătorul legal al armei cu care un copil şi-a ucis accidental fratele, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Detalii aici.

”În continuarea cercetărilor, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a bărbatului, de 49 de ani, din Târgu Mureş. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi complicitate la uz de armă neletală fără drept”, a transmis, miercuri, IPJ Mureş.

Bărbatul a fost reţinut în urmă cu o zi, iar cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti şi procurori.

Incidentul a avut loc luni, la o cabană din judeţul Mureş, unde un copil de 8 ani a găsit arma nesupravegheată şi şi-a împuşcat de la mică distanţă fratele cu 3 ani mai mic.

Deşi arma nu este letală, copilul a fost împuşcat de la mică distanţă şi nu a putut fi salvat.

Pușca de tir sportiv cu aer comprimat nu e uşor de mânuit, spun experţii. Poate trage cu proiectile rotunde sau conice, în formă de ciupercă. Forţa este extrem de mare, alica fiind propulsată cu o viteză de peste 200 de metri pe secundă. Deşi intră în categoria armelor neletale, devine letală dacă ţinta este mai aproape de 5 metri. Băieţelul împuşcat se afla la doar 2 metri de fratele său.

Sursa: news.ro / Foto: caracter informativ