Update 15 mai: Este ultimul week-end la bujori! Vă așteptăm!, se transmite pe pagina oficială.

Din 2015, în fiecare an, în luna mai, când înfloresc bujorii, în ziua 15, bujorul românesc este sărbătorit. Comunitatea Bujorul Românesc organizează anual o campanie de conștientizare prin care promovează floarea ca element reprezentativ pentru cultura și tradiția românilor. Specialiştii se străduiesc să adune toate semnăturile pentru ca bujorul, simbolul veteranilor Armatei Române, să devină floare națională.


“Chemarea bujorilor” – nu puteți rata în perioada asta o vizită la bujori! Vă așteptăm, cu condiția de a respecta zona, marcajele rezervației, natura, este mesajul transmis pe pagina REZERVATIA NATURALA – Bujorul de Stepa – Zau De Campie.

Bujorul, plantă de o frumusețe deosebită, plină de semnificații în folclorul românesc, a inspirat, de-a lungul timpului, operele a numeroși artiști, el fiind prezent nu doar în literatură, ci și în pictură sau în motivele tradiționale ale portului popular. Comuna Zau de Câmpie din județul Mureș, cea care deține unicul loc din România și din interiorul arcului carpatic unde crește bujorul de stepă, este asaltată de numeroși turiști veniți din țară și din străinătate.

Iată și câteva imagini postate de custodele Rezervației, Ciprian Cenan și de alți vizitatori, pe pagina de facebook.