Polițiștii rutieri mureşeni desfășoară cu consecvență acțiuni de reducere a riscului rutier pe drumurile din județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere de orice fel.

În acest sens, în noaptea de 26/27 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Mureș au desfăşurat activităţi suplimentare în vederea creșterii siguranței rutiere, prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi reducerii riscului rutier, pe raza municipiului Târgu Mureș.

Exemplu: În cadrul activităților desfășurate, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Sâncraiu de Mureș, care a condus un autoturism, pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Târgu Mureș, având viteza de 154 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

‼️Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!‼️

IPJ Mureș / Foto: caracter informativ