La toamnă după o investiție de peste șase milioane de euro și mai bine de doi ani de lucrări de restaurare Băile Sărate de la Ocna Mureș vor primi din nou turiști. Complexul din Alba se întinde pe mai bine de șase mii de metri pătrați, are mai multe bazine, dar și săli de tratament și cabinete pentru recuperare.

În vremuri demult apuse, staţiunea de pe malul Mureşului atrăgea mii de turişti din toată țara. Acum, la doi ani de când au început lucrările de renovare, complexul îşi recapătă din strălucire.

Mihai Moldovan – manager de proiect: “De finalizat în principiu avem arhitectură, partea de arhitectură, finisajele faianţă, gresie, tavane. Noi zicem că până la sfârşitul lui septembrie putem să-l finalizăm fără probleme”.

Apa sărată va fi captată de la peste 1500 de metri, din adâncul pământului, pentru a alimenta bazinele. Vor fi tot felul de proceduri, de la împachetări cu nămol, bai galvanice, masaje, saună umedă şi saună uscată.

Locul a ajuns să fie cunoscut şi de oameni de peste hotare, care aşteaptă cu nerăbdare să vină la noi pentru tratamente.

Și localnicii sunt încrezători că proiectul va aduce multe beneficii.

Sursa: protv.ro