Mii de maşini au ajuns azi noapte în vama Nădlac, la punctul de trecere a frontierei de pe autostradă. Cei mai mulţi români spun că vin din Germania, despre care nu ştiau că se află pe lista galbenă, adică trebuie să stea în carantină în România. Unii au făcut cale întoarsă din acest motiv.

Mulți români care porniseră în drum spre casa din România au aflat în vamă că trebuie să între în carantină. Deși lista țărilor pentru care se impune această măsură a fost actualizată în urmă cu două zile, oamenii susțin că nu au avut de unde să afle.

Vama Nădlac s-a aglomerat și oamenii au de stat ore bune. Mai întâi se face controlul de frontieră, apoi cei care vin din țări aflate în zona galbenă trebuie să treacă pe la corturile de triaj, unde completarea documentelor ia cel mai mult timp.

Au fost și persoane care nu și-au permis 2 săptămâni de carantină și s-au întors în țara în care trăiesc.

Poliția de frontieră a anunțat că a luat măsuri pentru a fluidiza circulația în vamă.

Cei care se întorc în țară sunt sfătuiți de autorități să folosească și celelalte puncte de trecere a frontierei de pe granița de vest, unde se așteaptă doar câteva zeci de minute. Dar și mai important, înainte de a pleca la drum, oamenii trebuie să caute informații despre condițiile de intrare în țară.