Dacă ai rămas fără miros după ce ai fost bolnav de Covid-19 există o metodă simplă prin care îţi poţi antrena acest simţ.

Poţi folosi ce ai în cămară ca să îi aduci aminte creierului de mirosuri. Sunt concluziile unui studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Alergii şi Rinologie.

Carl Philpott, expert în pierderea mirosului, spune că trebuie să mirosim, de două ori pe zi, unul din următoarele alimente: mentă, cafea, portocale sau usturoi. Expertul mai spune că ambiţia contează foarte mult. Asta pentru că poate dura mai multe luni până când mirosul revine.

Atunci când simptomele persistă, medicii pot prescrie medicamente pe bază de corticosteroizi, care reduc inflamaţiile. Dar efectele lor nu au fost dovedite şi au şi reacţii adverse, cum ar fi retenţia de apă, tensiune crescută sau schimbări de dispoziţie crescute.

Unul din cinci oameni care îşi pierd mirosul din cauza coronavirusului nu şi-l recapătă nici după două luni. Dar după şase luni, 90% din oameni au din nou miros. Aşa că, dacă nu reuşeşti să te bucuri de miros încă, ai nevoie de exerciţii, răbdare şi cafea.

Sursa> alephnews.ro