Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019, inculpații au procedat la comercializarea de droguri de risc și de mare risc către consumatori de pe raza județului Mureș.

La data de 20.04.2021, procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Târgu Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de droguri de risc, respectiv cannabis (muguri, plante și alte resturi vegetale), precum și droguri de mare risc, respectiv timbre LSD, cocaină și MDMA.

În cursul zilei de astăzi, 3 dintre inculpații reținuți vor fi prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ‘Regele Ferdinand I’ Târgu Mureș.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: DIICOT Târgu Mureș / Foto: caracter informativ