Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş din București, a folosit exemplul actorului Alexandru Arșinel pentru a arăta cât de importantă este vaccinarea. Cei care se vaccinează fac forme ușoare de Covid, este concluzia medicului.

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, a declarat că actorul Alexandru Arșinel este dovada că vaccinarea este benefică.

„Cazul Arșinel este dovada că, dacă ne vaccinăm, facem o formă ușoară. Probabilitatea este mai mică să mă infectez dacă m-am vaccinat, dar dacă o fac, e o formă ușoară. Nu a avut nevoie de oxigen (Alexandru Arșinel, n.r.)”, a declarat miercuri seară, la Digi 24, medicul Adrian Marinescu.

Potrivit medicului Marinescu, vaccinurile au o eficacitate foarte bună.

„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% și 60% în ultimul an înainte de pandemie”, a precizat Marinescu.

Directorul medical al Institutului Matei Balş din București mai crede că oamenii pot fi convinși să se vaccineze prin puterea exemplului și prin oferirea de informații adevărate.

„Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are și efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puține. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer și Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început și mulți voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu.

Alexandru Arşinel şi soţia sa au ajuns la Spitalul „Matei Balș” din București în urmă cu câteva zile, după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19. Arșinel se vaccinase în urmă cu 2 luni.

MS / Foto: caracter informativ