Salariații nu pot fi obligați de angajatori să se vaccineze. Totuși, angajatorii ar putea încerca să convingă salariații să se vaccineze, utilizând diverse mijloace, inclusiv prin amenințarea cu aplicarea de sancțiuni sau chiar concedierea. În aceste cazuri, potrivit specialiștilor de la Biriș Goran, salariații au la îndemână mai multe soluții, conform avocatnet.ro.

În cazul în care sunt presați de angajatori să se vaccineze, salariații trebuie ,,să ia atitudine, să își cunoască drepturile și să le opună angajatorului, respectiv să refuze să se conformeze unor solicitări care exced limitele legale”.

“În opinia mea, cele mai multe probleme în relația salariați – angajatori se nasc pe fondul lipsei de informare a salariaților și a unei atitudini de tipul «capul plecat»”, a subliniat Anca Zegrean, Partner Head of Labor Practice.

Apoi, potrivit recomandărilor specialistului, atunci când salariații se confruntă cu restricții sau sancțiuni pe motiv de nevaccinare soluția optimă este inițierea unei acțiuni în instanță împotriva angajatorului.

Sursa: avocatnet.ro – Detalii aici.