Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, a sărbătorit relaxarea restricțiilor anti-COVID, savurând o halbă de bere într-un pub din Wolverhampton. Începând cu 12 aprilie, barurile au fost luate cu asalt de către cetățenii nerăbdători să revină la normalitate. Au petrecut cu miile în Londra, dar şi în alte mari oraşe din Regat.

„Este fantastic că ne-am putut bucura de libertate cu familia şi prietenii. Dar vă rog în continuare să respectaţi regulile”, a scris premierul britanic, într-un mesaj pe Twitter.

Restricţiile anti-COVID au fost relaxate în Marea Britanie, după 4 luni. Decizia redeschiderii vine în contextul în care campania intensă de vaccinare a dus la o scădere importantă a infectărilor, iar Regatul Unit va ajunge curând la imunitate colectivă.

Din 12 aprilie, în Marea Britanie sunt ridicate mai multe restricții impuse anterior. Au fost redeschise frizeriile, saloanele de manichiură și cele de frumusețe, sălile de sport, spa, pub-urile, magazinele cu produse nealimentare, blibliotecile și grădinile zoologice.

Sursa: digi24.ro