Premierul Florin Cîțu a declarat, ieri seara, la Digi 24, că slujbele din noaptea de Paști vor fi ținute în afara bisericii, cu respectarea regulilor de distanțare. El a mai spus că va mai avea miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase pentru a organiza noaptea Paștelui ortodox. Șeful Guvernului a mai spus că în localitățile în care se ajunge la o rată de 60% de persoane vaccinate ar putea să nu mai existe restricții și că trebuie să fie luate în vedere alte măsuri sub formă de premiere pentru personalul companiilor care se vaccinează.

El a mai adăugat că pentru ca oamenii să aibă încredere în regulile impuse, dar și în campania de vaccinare, va fi nevoie de oameni importanți din mediul rural, precum primari, sau preoți, care să poată ajuta în acest context.

“E nevoie de primar și de preot în zonele rurale. Poate doctorul și educatorul, în funcție de comunitate. Și biserica ajută campania, eu așa știu. Voi avea o discuție cu cultele religioase.

Am stabilit că slujba va fi până la 5 dimineața. Trebuie să avem niște reguli pe care trebuie să le respectăm cu toții. Vor fi și de la MAI și de la Ministerul Sănătății. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

MS / Foto: caracter informativ