Sâmbătă, administrația locală din Târgu Mureș s-a lăudat mult, dar a lucrat puțin. A fost o zi cu mulți fotografi cărați de primar prin oraș să-l imortalizeze, în cele câteva momente de implicare civică, alături de viceprimar și bineînțeles de ceata de consilieri personali. În același timp, alte zeci de voluntari mureșeni s-au implicat cu adevărat și au muncit câteva ore bune.

Din păcate, asistăm la același tip de comportament ca cel oferit de vechea administrație, poate mai rău, prin campanii de promovare a unor lucruri mărunte efectuate câteva minute de executivul primăriei, de la plantarea unor copăcei ținuți concomitent de 3-4 oameni și până la adunatul a 2,3 hârtiuțe din iarba, atât cât să se poată realiza zeci de poze și filmări. Toate acestea sunt plătite cu bani mulți din bugetul orașului, începând de la fotografi, comunicatori pe facebook și până la materiale promoționale inscripționate cu sigla primăriei.

Când spuneam că poate sunt chiar mai răi ca predecesorii, ne refeream la tupeul de care dau dovadă, încălcând legea, parcă în ciuda cetățenilor de bună credință care o respectă. Anume, în unele dintre pozele realizate și postate chiar de ei pe rețelele de socializare (cumva trebuie să-și justifice și ceata de consilieri personali cei peste 150 de mii de euro cheltuiți cu ei anual), primarul apare fără mască de protecție, deși este în spațiu public.

Să fie oare vorba de o nouă gafă a primarului, după cea în care trimitea românii în colțul albastru?! Iată câteva dintre imaginile la care făceam referire…

MS / Foto cop: colaj