Nu a mai rămas mult până la 1 mai, ziua în care se deschide sezonul estival. Așa că pe litoral e forfotă mare iar patronii teraselor și pensiunilor sunt pe final cu ultimele pregătiri. În Vama Veche primii turiști au furat deja startul sezonului, dornici să se bucure de zilele însorite, chiar dacă marea este încă rece.

Deși au apărut multe construcții în ultimii ani, Vama Veche rămâne cea mai pitorească stațiune de pe litoralul românesc și atrage an de an mii de turiști de toate vârstele. Nu e de mirare că primii vamaioți și-au făcut deja apariția, fermecați de valurile de un verde smarald.

Aproximativ 80 de pensiuni și hoteluri așteaptă turiști de 1 mai. Unii și-au făcut rezervări în Vama Veche de la începutul anului.

Și în Jupiter și Venus se lucrează de zor pentru deschiderea de sezon. Patronii din sudul litoralului speră să ajungă la un grad de ocupare asemănător celui din Mamaia, în ciuda restricțiilor.

Cea mai mare problemă rămâne însă, pentru oamenii de afaceri de pe litoral, închiderea cluburilor care atrăgeau de 1 mai mii de tineri dornici de distracție.

Anul acesta, de 1 Mai, vor fi disponibile pentru turiști aproximativ 60 de mii de locuri de cazare.