Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi demis, au declarat surse politice pentru HotNews.ro

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății, conform aceleiași surse.

Update: Cererea de revocare a ministrului Sănătății a ajuns la Palatul Cotroceni. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a fost de asemenea demisă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri că a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Update 1: ​Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătății, au declarat pentru HotNews.ro surse din USR-PLUS. De altfel, președintele Klaus Iohannis a semnat deceretul de revocare a lui Vlad Voiculescu, însă fără a fi menționat și cine preia interimar ministerul.

Potrivit surselor citate, criza ca provocat-o premierul Florin Cîțu și tot el este cel care trebuie să găsească soluții. Decizia de demitere a ministrului Sănătății și cea de nominalizare a unui interimar a fost luată fara consultarea partenerilor din USR-PLUS, au comentat sursele citate.

Reamintim de nenorocirea din 12 aprilie: Încă o TRAGEDIE în România, soldată cu 3 morți, după ce s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI! Detalii aici.

Revenim cu amănunte.