Pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul unui miros înțepător pe casa scării a unui bloc de locuințe din municipiul Târgu-Mureș, strada Rodniciei. De teamă, locatarii au ieșit din case și au cerut ajutor. Pompierii au descoperit că era vorba despre amoniac.

Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitat, au constatat că este vorba despre un bloc cu IV etaje, iar în afara scării respective erau cinci persoane auto-evacuate care, din fericire, nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit de îndată pentru identificarea mirosului, echipajul de pe autospeciala CBRN a executat măsurători la fiecare etaj, iar la etajul al IV-lea s-a identificat o creștere ușoară de amoniac, din fericire nepericulos pentru oameni, conform ISU Mureș.

Nu s-a impus evacuarea întregii scări de locuit, cele cinci persoane auto-evacuate s-au putut întoarce în locuințele lor. Pompierii au executat ventilarea și aerisirea naturală a casei de scări și au rămas în zonă pentru monitorizare aproximativ o oră, transmite aceiași sursă.

Alarma a fost dată de un tânăr care locuiește într-un apartament aflat la etajul patru, relatează protv.

Tânăr: „Am auzit pe casa scării un fel de fâsâit. Îmi curge nasul, strănutam și nu știam de ce. Te înțepă la gât și nu mai aveai aer. După aia am auzit că și vecinii. Și când am ieșit pe casa scării am simțit și mai tare.”

Anchetatorii nu au stabilit deocamdată sursa mirosului, dar iau în calcul ipoteza potrivit căreia cineva ar fi folosit un spray lacrimogen la ultimul etaj al blocului.

MS / Foto: captura video