Trei pacienți COVID-19 au murit în această seară, după o defecțiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. La acel moment, în TIR-ul ATI – care fusese pus în funcțiune sâmbătă – erau internați 8 pacienți.

Din primele informații a fost un incident care s-a derulat foarte rapid. Ventilatoarele au intrat în avarie, în acel moment, medicii și asistentele care erau acolo de gardă au semnalat echipei tehnice de la spital că există o suprapresiune, indicatoarele din ventilatoare arătau o presiune mai mare de 6 Bari, o limită maxim admisă pentru o funcționare corectă, au fost chemați cei care asigură mentenanța acelor aparate și angajatul care a ajuns la fața locului a refuzat să intre în unitatea mobilă.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri a anunţat luni că, sub coordonarea unităţii de Parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi de la Unitatea mobilă de Terapie intensivă operată tehnic de Institutul “Victor Babeş”. Potrivit unui comunicat de presă, cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs decesele.

Trupurile neînsufleţite urmează să fie ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, a precizat sursa citată.

Revenim cu amănunte

Foto: caracter informativ