Rata incidenței cazurilor pozitive de coronavirus în municipiul Târgu Mureș a ajuns la 4,01/1.000 de locuitori. Noile măsuri restrictive aferente depășirii pragului ratei de incidență se vor aplica începând de săptămâna viitoare.

Odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 4/1.000 de locuitori, se aplică următoarele măsuri:

– circulația în afara locuinței/gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică);

– activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică);

Excepție: unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

– se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Proiectul de hotărâre privind aplicarea prevederilor legislative va fi supus aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș sâmbătă, 10 aprilie 2021. Așa cum prevede Hotărârea Guvernului nr. 293/2021, modificată și completată prin H.G. 348/2021, măsurile se vor aplica timp de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 293/2021, modificată și completată prin H.G. 348/2021, Direcția de Sănătate Publică Mureș calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competenţă, incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile şi prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilitepotrivit legii. Constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, pe baza analizelor prezentate de DSP.

Cancelaria Prefectului
Instituția Prefectului – Județul Mureș