Imagini video cu un urs surprins pe străzile din Sângeorgiu de Mureș au fost postate de primarul localității, Sófalvi Szabolcs, alături de un mesaj de avertizare pe care-l redăm integral în rândurile de mai jos.

Atenție! Distribuiți vă rog! Zilele următoare să circulați cât mai puțin după lăsarea întunericului! Un URS (de talie mai mică) a fost văzut noaptea trecută (2 spre 3 aprilie) pe mai multe străzi din Sângeorgiu de Mureș (vezi video: traversând chiar și DN 15 în zona străzii Agricultorilor- Păcii), apoi a ajuns în zona străzii Poligonului. Sunt mai multe înregistrări ale camerelor video.

Comitetul local pt. situații de urgență a anunțat organele care pot lua măsuri sau ne pot sprijini în astfel de cazuri (Asociația de vânători la care este arondată comuna noastră, vânătorul, Agenția pt protecția mediului, Poliția, Jandarmeria, Prefectura). Se pare (așa cum ne-a comunicat reprezentantul Asociației vânătorilor) că este vorba de același urs care a apărut zilele trecute în apropierea platoului Cornești (în Tg. Mureș) și pt. care s-a obținut deja derogare de la Ministerul Mediului pt. a fi capturat și relocat.

Evident, noi vom intensifica patrulările în Sângeorgiu de Mureș, împreună cu reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei dar fac apel către locuitori dacă observă ceva…să apeleze de îndată la 112! Să circulați cât mai puțin după lăsarea întunericului…. Se pare că ursul nu înțelege “restricția” de circulație pe timpul nopții” a transmis primarul.

Kérlek osszátok meg ezt a bejegyzést. Ha lehet minél kevesebbet járkáljanak besötétedés után az utcákon, mivel elmúlt éjszaka (április 3-ra virradólag) egy kisebb méretű medve jelent meg Marosszentgyörgy utcáin. A medve a főúton is átkelt (lásd a videón: Mezőgazdász – Béke utcák kereszteződésénél) majd pedig a Lőtér utcában is megjelent. Minden hatóságot értesítettünk és a járőrözést is megerősítettük a rendőrség és a csendőrség segítségével. Ha bármi gyanúsat tapasztalnak kérem hívják az 112-őt! A medve nem “tartja” be a kijárási tilalmat:)