Papa Francisc a calificat duminică, în cadrul mesajului tradiţional de Paşte cu prilejul rostirii binecuvântării “Urbi et Orbi”, drept “scandaloase” perpetuarea conflictelor militare şi cursa înarmărilor în contextul pandemiei.

În mesajul său pascal, papa le-a cerut guvernelor şi să urgenteze distribuţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus, în special pentru populaţia săracă a lumii, informează şi Reuters.

Papa s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru cei care au pierdut pe cineva drag, dar şi pentru şomeri, cerându-le guvernelor să le asigure celor aflaţi în nevoie “mijloace de existenţă decente”.

Suveranul pontif a lăudat lucrătorii medicali, a transmis că este alături de copiii şi tinerii care nu pot merge la şcoală şi a amintit că lupta cu pandemia este o luptă a tuturor.

Doar 200 de credincioşi au putut participa la Slujba Pascală din cauza restricţiilor împotriva noului coronavirus, notează DPA.

Înainte de pandemie, Liturghia Pascală se desfăşura de obicei în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de pelerini. Anul acesta, la fel ca şi anul trecut, papa Francisc a fost nevoit să oficieze cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii din interiorul bazilicii Sfântul Petru. Ceremonia a fost transmisă online.

Sursa: Agerpres