Conform unei postări publicată de consilierul local în CL Târgu Mureș, din partea POL, Pápai László Zsolt, în curând centrul municipiului Târgu Mureș va fi din nou închis duminica și va fi redat pietonilor, bicicliștilor și celor cu trotinete și role.

Un proiect de suflet se materializează. Acum trei ani am încercat să actualizez un HCL din 1996 prin care se închidea Centrul în zilele de duminică. Majoritatea din acea vreme nu a fost de acord.
Astăzi Comisia de Circulație a stabilit modalitățile și limitele printre care de acum încolo în fiecare duminică Piața Trandafirilor și parțial Piața Victoriei vor fi redate pietonilor, bicicliștilor și celor cu trotinete și role.
După obținerea avizului din partea Poliției Rutiere Centrul se va închide în fiecare duminică, probabil începând cu 11 aprilie
“, a transmis consilierul local.

🇭🇺 Egy régi álmom látszik megvalósulni. Három évvel ezelőtt szerettem volna “feléleszteni” egy érvényben levő 1996-os Tanácsi Határozatot, mely előírja a Főtér lezárását minden vasárnap. Az akkori többség nem értett egyet ezzel.
Ma a Tanács Közlekedési Bizottságában megegyeztünk a Rózsák Tere és részlegesen a Győzelem tér vasárnapi lezárásának a “mikéntjeiről” és “hogyanjairól”. Ezeket a tereket legalább egyszer egy héten visszakaphatják a gyalogosok, kerékpárosok, görizők és hajtányosok.
Már csak egy “papír” szükséges a Közlekedési Rendőrség részéről, hogy a Főteret lezárhassuk minden vasárnap – valószínűleg április 11-től.

MS / Foto: colaj caracter info