Peste 600 de mii de romano catolici se pregătesc să întâmpine Paştele pe care îl sărbătoresc anul acesta cu o lună mai devreme față de credincioşii ortodocşi şi greco catolici.

Gospodinele nu mai prididesc în bucătării cu pregătirile, iar autorităţile anunţă la rândul lor o serie de restricții impuse de pandemie.

Măsurile de anul acesta sunt însă mai blânde decât cele de anul trecut, când întreaga ţara era în stare de urgenţă. Astfel, vor fi permise slujbele cu credincioşi, iar în noaptea de Înviere se va putea circula până la ora două noaptea.

Autorităţile locale au anunţat deja o serie de măsuri care trebuie respectate de credincioşii catolici, atunci când merg la biserică.

Damian Samoilă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureș: ”În toate localităţile se permite în perioada 3-4 aprilie în intervalul 20 şi ora două pentru deplasare la slujbe. Slujbele religioase se derulează în interiorul său în afara lăcaşurilor de cult cu respecatrea măsurilor, purtarea măştii şi respectarea distanţării fizice”.