Invitat într-o emisiune la TVR, dr. Raed Arafat a comentat informații apărute recent în presă, potrivit cărora ar urma să fie înlocuit din fruntea structurii pe care o conduce încă de la înființare, în 2014 – Departamentul pentru Situații de Urgență. Numele celui vehiculat drept înlocuitor este cel al coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

“Cei care răspândesc aceste știri cred că nu știu cu ce se ocupă DSU – unii îl confundă cu un departament care se ocupă numai de probleme medicale, alții nu înțeleg ce avem în coordonare, dar, în final, libertatea de a schimba pe doctorul Arafat o are în totalitate decidentul și asta este la nivel politic, bineînțeles, guvernul, domnul prim-ministru”, a declarat Raed Arafat.

“Dacă dorește acest lucru, poate să-l facă oricând”, a adăugat el.

“Eu privesc aceste informații și multe altele din ultima perioadă ca o tentativă de a reduce încrederea în orice persoană sau instituție în care mai are cineva încredere. (..) Eu cred că așa cum este ținta dr. Arafat, vedeți că sunt multe alte ținte pe care le vedem în ultima perioadă și toate sunt menite să scadă încrederea și să arate că ceva nu e ok”, a subliniat șeful DSU.

Foto: caracter info