În localitățile care au incidența sub 4 ‰ – de luni până duminică- este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 22:00.

În localitățile în care incidența este de peste 4 ‰- de luni până joi este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 22:00. – de vineri până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 20:00.

În localitățile în care incidența este peste 7,5 ‰- de luni până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 20:00.

Deplasarea în afara locuinței este permisă, indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, în baza #declarației sau #adeverinței de serviciu doar în cazul motivelor excepționale:- în interes profesional – asistență medicală, vaccinare, cumpărarea de medicamente – tranzitarea localității, dovedită prin bilet sau modalitatea de plată a călătoriei- îngrijirea copiilor/ bătrânilor sau decesul rudelor- persoane aflate în pericol sau risc iminent cu apelare la numărul de urgență 112 ( inclusiv victimele violenței domestice).

În 3 și 4 aprilie- Paștele Catolic- în intervalul orar 20:00-02:00 este permisă circulația fără restricții.

În 2 și 3 mai – Paștele Ortodox- în intervalul orar 20:00- 02:00 este permisă circulația fără restricții.

Încadrarea localităților în ratele de incidență (stabilită prin hotărâri CJSU Mureș): https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/

Rata de incidență la zi a cazurilor de coronavirus în localitățile județului Mureș: https://www.aspms.ro/documente/incidenta.pdf

Modelul declarațiilor pe propria răspundere/ adeverință angajator)- https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii