Este tot mai greu de înțeles modalitatea de comunicare aleasă de noua conducere din primăria Târgu Mureș, deși și-au angajat o grămadă de consilieri personali, plătiți cu enorm de mulți bani de la buget. După o serie de informații publicate de primarul Zoltan Soos, inexacte și ireale (de la colțul albastru dedicat românilor, asfaltări în 24 de ore fără rost și până la anunțuri cu tăieri de miei înțelese doar de ei etc), acum, e rândul viceprimarului Vilmos Portik să dezinformeze prin postări care nu reflectă realitatea.

Mai exact, în această dimineață a postat pe rețelele de socializare un text care se dorește informativ, în fapt o campanie laudativă față de o companie condusă spre dezastrul actual de udemeristul veșnic director la Transport Local SA, Bela Tatar.

În primul rând, a prezentat cu mult tupeu o informație, conform căreia într-unul din cei mai grei ani pentru întreaga omenire, 2020, compania Transport Local SA – care oferă unele din cele mai primitive servicii posibile călătorilor din Târgu Mureș -, ar fi făcut profit, uitând să spună că vorbim de o societate care are aproape tot bugetul asigurat din subvențiile de milioane de euro primite de la primărie.

Ba mai mult, a și însoțit textul cu o imagine care nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea din curtea companiei Transport Local SA, preluată probabil de pe Shutterstock.com, bineînțeles fără să precizeze sursa sau măcar faptul că imaginea este una cu caracter ilustrativ. Dacă poza nu e mincinoasă și chiar e realizată la Transport Local SA, înțelegem că au acolo curtea plină de autobuze electrice moderne, dar, din motive știute doar de ei, nu le vedem și pe trasee?!

MS / Foto cop: colaj caracter informativ