Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Gornești au reținut pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

La data de 29 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Gornești au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe raza comunei Ernei, cu implicarea unui singur autoturism, soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un tânăr, de 28 de ani, din județul Arad.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, unde însă a refuzat recoltarea.

De asemenea, urmare a verificărilor în bazele de date, a reieșit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, la data de 29 martie a.c., față de cel în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

IPJ Mureș / Foto: caracter info