După un sfârşit de săptămână cu restricţii sporite, dar şi cu proteste în 24 de oraşe, guvernanţii iau, în calcul să reanalizeze măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor.

″Îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit. Toţi am obosit”, a spus, premierul Florin Cîțu după o întâlnire cu colegii săi de partid. La şedinţă a participat şi secretarul de stat Raed Arafat, căruia politicienii i-au cerut să lase magazinele deschise şi după ora 18. Deocamdată rata infectărilor este în creştere în Capitală, dar şi în 32 de judeţe.

Premierul Florin Cîțu a mers la şedinţă împreună cu secretarul de stat Raed Arafat. Acesta le-a explicat liberalilor de ce sunt necesare măsurile de prevenţie adoptate în weekend şi le-a prezentat o listă cu ţări în care restricţiile sunt mult mai dure.

Raed Arafat, secretrar de stat MAI: „De alaltăieri până ieri, creşteri de 0,01 de 0,02 au fost în 32 de judeţe, plus Bucureşti. Deci asta ne atenţionează că situaţia nu este stabilă Ca să înţelegeţi, sunt multe ţări care au programul redus de ore în care oamenii pot să se întoarcă acasă, unii la 19, alţii la 18. Diferenţa între noi şi ele e că acolo, odată luată măsură, se aplică în întreaga ţară, la noi se aplică după incidență.”

Deloc impresionaţi, parlamentarii PNL i-au cerut explicaţii lui Raed Arafat în legătură cu programul magazinelor. Aceştia au propus să rămână deschise cât mai mult măcar magazinele mici, din cartiere.

Premierul a spus că autorităţile ar putea lua iar în discuţie restricţiile, dar a lăsat de înţeles că acestea sunt stabilite de specialiştii din Sănătate, care au propus oricum măsuri mult mai dure.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Dacă vorbiți cu alţi români, care vin aici pentru câteva zile şi locuiesc în altă ţară, veţi vedea că sunt foarte surprinși de cât de multă libertate există la noi, de cât de puţine restricţii există în România. Trebuie să fim precauți.”

Sursa: protv.ro