Premierul Florin Cîțu l-a adus, astăzi, la ședința BEx PNL, pe șeful DSU Raed Arafat pentru a explica noile restricții introduse de autorități, în contextul în care la ședințele anterioare mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei.

„Am venit cu domnul Arafat, este și domnul Cîmpeanu, domnul Bode, să discutăm și să explicăm situația epidemiologică și restricțiile. Trebuie să vorbim toți pe aceeași limbă pentru că e important să fie combătute mesajele și acțiunile de zădărnicire a combaterii pandemiei”, ar fi explicat premierul Cîțu, la începutul ședinței.

Surse participante la discuțiile de luni au declarat pentru Digi24 că șeful DSU le-a transmis liberalilor că situația nu este una bună, că în majoritatea județelor se înregistrează creșteri, județul Timiș fiind singurul județ unde numărul cazurilor noi de COVID se află pe un trend descendent.

De asemenea, Arafat le-a spus liberalilor că s-a depășit numărul de 1.400 de pacienți internați la ATI. „Încercăm să mărim numărul de paturi, dar rămâne o mare problemă”, le-ar fi transmis șeful DSU.

Unii dintre liderii PNL s-au arătat deranjați de prezența lui Raed Arafat la ședința de partid. Aceștia susțin că asocierea cu Arafat și restricțiile impuse de autorități va costa partidul.

Sursa: digi24.ro / Foto: caracter info