Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Polițiștii din Mureș, împreună cu polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate în județ, au fost verificate 185 de societăți comerciale, peste 255 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.715 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 235 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.750 de lei, astfel:

205 sancţiuni, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
28 de sancțiuni, persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.
2 sancțiuni, persoanelor care nu au respectat măsura carantinării/izolării.
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

IPJ Mureș / Foto: caracter info