A trecut un an de la startul pandemiei de Coronavirus, timp în care au apărut mai multe tipuri de vaccinuri și au fost încercate cam toate restricțiile posibile impuse mureșenilor, dar, din păcate, revenim în aceeași situație în care incidența calculată (n.r. – doar ei știu cum, după ce formule și ce date folosesc) pentru municipiul Târgu Mureș și alte 16 localități mureșene a depășit 3 la mia de locuitori, fapt ce duce automat la o serie de restricții, nu neapărat noi, aplicate deja în alte perioade de timp.

Astfel, ca efect al hotărârii 67 privind stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2 la nivelul județului Mureș, adoptate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș, prin care s-a constatat că Târgu Mureșul este în categoria de incidență de peste 3/1.000 de locuitori , la nivelul municipiului vor fi impuse de luni o serie de restricții.

Astfel, în conformitate cu prevederile HG 293/2021, în localitățile care depășesc rata de incidență de 3/1.000 de locuitori se interzice activitatea cu publicul a agenților economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, la fel și organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

MS / Foto: caracter informativ