Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat astăzi, 27 martie 2021, Hotărârea nr. 67.

Cele mai importante modificări:
▶Bogata și Gheorghe Doja sunt în categoria de incidență de 1,5 până la 3/1000 de locuitori.
▶Târgu Mureș este în categoria de incidență de peste 3/1.000 de locuitori

📌Prevederile hotărârii se aplică începând de luni, 29 martie📌

Astfel, în conformitate cu prevederile HG 293/2021, în localitățile care depășesc rata de incidență de 3/1.000 de locuitori se interzice activitatea cu publicul a agenților economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, la fel și organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

De asemenea, școlile vor funcționa în scenariul roșu.

Hotărârea CJSU poate fi consultată pe site-ul oficial al Instituției Prefectului: https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/