Copilotul bulgar rănit, în această după-amiază, în accidentul produs la Raliul Braşovului va fi operat la spitalul din Târgu Mureş, în condiţiile în care are fracturi la ambele membre inferioare, iar la unul dintre picioare are o fractură deschisă. Pilotul, care ieşit singur din automobil, nu are leziuni.

”Yanaki Yanakiev a ajuns la Spitalul Judeţean Târgu Mureş, a fost stabilizat, fiind diagnosticat cu fractură la ambele picioare, dintre care una deschisă. Va intra în sala de operaţii în momentele imediat următoare”, a anunţat pe Facebook Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Conform sursei citate, în urma accidentului în care a fost implicat echipajul din Bulgaria, proba specială cu numărul 2 de la Raliul Braşovului a fost oprită.

Accidentul a avut loc la 1.100 de metri de la startul cursei, în condiţiile în care echipajul format din Nikola Mishev – pilot şi Yanaki Yanakiev – copilor a pierdut controlul maşinii de raliu şi a ieşit în decor, lovind un cap de pod.

FRAS menţionează că, după impact, a fost activat butonul SOS, iar în 90 de secunde echipajele de ambulanţă şi descarcerare au fost prezente la faţa locului.

Copilotul din Bulgaria a fost transportat la spitalul din Târgu Mureş cu un elicopter.

Raliul Braşovului, competiţie ajunsă la a cincizecea ediţie, continuă sâmbătă, pe drumul naţional 1 A, care va fi închis, timp de câteva ore, la graniţa dintre judeţele Braşov şi Prahova.

Sursa: news.ro