Echipa Under 21 a României a debutat cu o remiză la Euro 2021, una obținută împotriva puternicei echipei a Olandei (1-1). Urmează un meci capital contra Ungariei, victoria fiind obligatorie pentru îndeplinirea obiectivului: calificarea din grupă.

Ce le trebuie elevilor lui Mutu pentru a trece de Ungaria

Meciul de sâmbătă contra Ungariei este unul vital pentru trupa lui Adrian Mutu. Prezent vineri la o conferintă de presă, Alex Pașcanu a vorbit depre meciul cu maghiarii.

Internaționalul român știe de ce au nevoie tricolorii pentru a se impune.
“Sperăm că va fi o victorie. Mergem cu gândul la victorie şi ştim că e cel mai important meci de până acum. Cele trei puncte pot să ne dea speranţa unui meci final cu Germania şi la calificarea mai departe.
Ne lipsesc foarte mult fanii şi mă doare aşa, puţin, pentru că o să-mi amintesc pentru totdeauna ce a fost în Italia. Ştim însă că fanii o să ne susţină din faţa televizoarelor şi avem încredere în forţele noastre că putem să-i facem din nou mândri.

Sunt sigur că dacă o să dăm totul şi o să avem aceeaşi atitudine ca împotriva Olandei o să putem să-i învingem. O să fie o echipă arţăgoasă, o echipă grea, dar dacă păstrăm aceeaşi atitudine ca împotriva Olandei o să putem să câştigăm. Degeaba am făcut un meci bun cu Olanda dacă nu reuşim să batem Ungaria” – Alex Paşcanu.

Ce spune selecționerul
“Încărcătură foarte mare. Derbiul rămâne derbi pentru noi. Un meci foarte greu. Sunt sigur că Ungaria va juca cu ambiţie, la fel ca noi, şi sper să câştigăm.
Cred că avem o echipă mai valoroasă, cred în echipa mea, sunt sigur că băieţii sunt conştienţi de asta. Chiar dacă nu cu mult peste, echipa României este mai valoroasă.
Ei au investit în infrastructură, sperăm ca într-o zi să fim şi noi la acelaşi nivel. Şi faptul că ei joacă ultima şansă face meciul mai dificil.
Cuvântul nostru de ordine la meciul de mâine (n.r. sâmbătă) este echilibru atât în faza ofensivă cât şi în defensivă. Nu am decis primul 11, încă am dubii. Am fost toţi alături de echipa naţională mare, l-am văzut toţi în sală” – Adrian Mutu.

Sursa: hotnews.ro / Foto: colaj caracter info