Internautul Kodok Márton, un atent observator al proiectelor de infrastructură din Mureș, a publicat câteva date de ultimă oră cu privire la evoluția procedurilor pentru Varianta de Ocolire a municipiului Târgu Mureș.

“Astăzi a fost lansată licitația pentru proiectare, nu și pentru execuție. Sperăm să se demareze foarte ușor, fără contestații majore. E vorba doar de proiectare, deci abia anul viitor o să vedem anunțată licitația pentru execuție, astfel primul utilaj poate va intra în teren abia în 2023, peste 2 ani după cum se mișcă lucrurile pe la noi privind licitațiile câștigate, contestate, reevaluate, pentru ca în final luptele să se dea la tribunal. Sperăm ca de data acesta să avem un proiect matur”, a transmis Kodok Marton.

[CN1029396] “Actualizarea documentatiei tehnice PT+DDE varianta de ocolire Targu Mures – DRDP Brasov”.

Valoare estimata: 2.581.613,89 RON fara TVA

Durata contractului: “40 de luni de la data semnarii acestuia de catre ambele parti. 2. Durata de prestare a serviciilor – 38 luni, din care: – Elaborare Proiect Tehnic de Executie (P.T.E.) si Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor (P.A.C.) – 8 luni, de la Ordinul de incepere transmis de catre Beneficiar pentru aceasta etapa; – Asistenta acordata Beneficiarului pentru avizare CTE DRDP, CNAIR. MTIC, etc. – 4 luni de la predarea documentatiei tehnice. – Obtinere Autorizatia de Construire – 2 luni de la Ordinul de incepere transmis de catre Beneficiar pentru aceasta etapa; – Asistenta tehnica pe durata de executie a obiectivului – 24 luni de la Ordinul de incepere transmis de catre Beneficiar pentru aceasta etapa”
Fonduri: POIM

Termen depunere oferte: 26.04.2021