Mulţi dintre medicii, asistentele şi restul personalului care lucrează în centrele de vaccinare ameninţă că renunţă din aprilie. Spun că nu au primit niciun ban din ianuarie, de când şi-au început activitatea. Sunt oameni care muncesc suplimentar, dar şi persoane care nu au alte venituri. Pentru unii angajați, acesta este singurul venit pe care îl așteptau. Nu au primit până acum niciun ban. Alții vin să muncească în afara programului pe care îl au în altă parte. Au făcut și ore suplimentare, chiar și la sfârșit de săptămână.

Coordonatorii centrelor nu au nicio putere. Au trimis în zadar notificări la toate instituțiile. Au găsit destul de greu personal care să lucreze în aceste centre și nu știu ce vor face dacă rămân fără oameni.

Plata trebuie făcută de Ministerul Sănătății, potrivit ordonanței de urgență publicate în ianuarie, la începutul campaniei de vaccinare.

Ministrul Sănătății anunță că plățile au început deja. Asaltat de jurnaliști și întrebat cine este de vină pentru întârzierea atât de mare, Vlad Voiculescu se apără. Ministrul Sănătății: Există o întârziere la plata personalului din centrele de vaccinare. De vină este un funcționar.

Potrivit contractelor, medicii trebuie să primească 100 lei pe oră, asistentele 50, iar registratorii 25 de lei pe oră. În acest moment, în România sunt 808 centre de vaccinare. Numai luna aceasta se deschid încă 165 de cabinete.

MS / Foto: caracter informativ