Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 110 societăți comerciale, peste 235 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1545 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.250 de lei, dintre care:

— 142 de sancțiuni, în valoare de 9.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;

— 46 de sancțiuni, în valoare de de 10.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație;

— 1 sancțiune, în valoare de 3.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic, pentru organizarea programului de lucru cu încălcarea legii;

— 1 sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicată ca urmare a nerespectării măsurii privind izolarea/carantina.

Totodată, în urma acțiunii punctuale, organizate pe raza municipiului Târgu Mureș, în cursul serii trecute, pentru neregulile constatate, forțele de ordine au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 1.500 lei.

De asemenea, polițiștii au constat în flagrant 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere fără permis de conducere, în ambele cazuri fiind înregistrate dosare penale.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

În contextul epidemiologic actual, recomandăm în continuare tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație.

Vă reamintim de TELVERDE — 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Foto: caracter info