Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat, ieri, că persoanele imunizate cu ambele doze de vaccin își vor putea descărca adeverința de vaccinare în format electronic din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

„Un alt element important este posibilitatea ca fiecare persoană vaccinată cu cele două doze să poată să își descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și își poate descărca această adeverință”, a anunțat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Adeverința de vaccinare se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro. Utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care doritorul trebuie să fie de acord în josul paginii, pentru a fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon.

Ulterior, utilizatorul va primi un cod de siguranță prin SMS, iar apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare.

Până pe 8 martie au fost vaccinate în România peste 1.212.000 de persoane. Peste 554 de mii au fost vaccinate cu prima doză. Peste 657 de mii sunt vaccinate cu a doua doză. Cele mai multe persoane au primit vaccinul Pfizer.

MS / Foto: caracter informativ