Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că Guvernul ia în calcul să modifice restricțiile care sunt acum în vigoare pentru starea de alertă.

În prezent, este nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru cei care circulă între orele 23.00 – 05.00, însă Guvernul vrea să modifice această măsură și să instituie obligativitatea declarației pe propria răspundere între orele 22.00 – 05.00.

De asemenea, terasele și barurile ar putea fi închise de la ora 22.00, și nu la ora 23.00, cum este în prezent.

Nu în ultimul rând, Guvernul analizează posibilitatea de reduce capacitatea de cazare la unitățile turistice la 50 % sau chiar 30 %, deoarece aceste cazări ar putea fi una dintre sursele de infectare în masă cu Covid-19.

Oficialii sunt de părere că românii nu mai respectă regulile principale de protecție împotriva Covid-19 atunci când sunt în vacanțe, astfel că se dorește restricționarea capacității de cazare într-o unitate turistică.

Săptămâna viitoare va expira starea de alertă, iar Guvernul vrea să o prelungească.

De altfel, premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se poate veni cu noi măsuri, dar deocamdată sunt implementate cele existente.

“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a spus premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.

România este în stare de alertă din 15 mai 2020. Acest lucru înseamnă că vom purta în continuare masca în spaţiile publice în interior. Nu avem voie să organizăm evenimente mari, evenimente în interior sau în exterior.

De asemenea, competiţiile sportive se vor desfăşura în continuare fără spectatori.

Sursa: protv.ro / Foto: caracter informativ