UPDATE: Prefectul Mara Togănel a fost reconfirmată în urmă cu puțin timp în funcție, după ce inițial, la amiază, printr-o hotărâre de Guvern, a încetat exercitarea, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Mureș. Modificarea a fost operată având în vedere că, la finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului. De acum, funcţiile vor fi unele de demnitate publică, iar cei care le dețin vor putea fi membri de partid.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Guvernul a decis astăzi eliberarea din funcție a 103 prefecți și subprefecți. Printre cei eliberați din funcție este și prefectul de Mureș, Cristina-Mara Togănel din partea PNL Mureș. Tot astăzi, în funcția de subprefect a fost numită Ana Lucia Hang, președintele filialei USR Mureș.

„Am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de suprefecți din 85. Mâine, după ora 13.30 vor depune jurământul aceștia și începând de mâine seară își vor prelua atribuțiile”, a anunțat Florin Cîțu.

Revenim cu amănunte.

MS / Foto: colaj caracter info