Se apropie primăvara, iar meşteşugarii din întreaga ţară lucrează de zor la mărţişoare! Printre ei, se numără şi o profesoară de matematică din Târgu-Mureş care anul acesta a reuşit să atragă toată atenţia – a realizat mărţişoare Anticovid, relatează observator.tv

Pictate pe mărgele din lemn, chipurile viu colorate transmit diferite stări emoţionale. Doar că faţa şi nasul sunt acoperite de masca de protecţie, nelipsită de pe faţa noastră în acest an pandemic.

Persida Negruţi este profesoară de matematică la un liceu din Târgu-Mureş. După orele petrecute la catedră, munca ei continuă.

Iniţial, femeia a făcut câteva mărţişoare pentru a le oferi prietenilor, dar s-a gândit totuşi să le promoveze şi pe o reţea de socializare. A rămas uimită când toţi i-au apreciat munca.

Persida Negruţi, profesoară de matematică: Există un emoticon cu mască pe care îl folosesc eu în conversaţiile mele de când am început povestea asta. Mi-a plăcut şi de acolo a fost ideea. Rolul lor a fost să distreze puţin sufletul nostru amărât zilele astea.

Eu aveam impresia că ne-am pierdut simţul umorului, dar se pare că cu ăsta vom dăinui.

Mărţişoarele Anticovid se vând cu 5 lei, iar clienţi sunt cu duiumul.

Sursa: observator.tv