Despre restructurările mult anunțate și promovate de noul primar Soos Zoltan, încă din campania electorală, nici nu are rost să mai vorbim atâta timp cât avem parte în realitate de exact opusul, de angajări pe bandă rulantă. Ce este mai grav e că marele primar “independent” nu risipește banii de la buget singur, ci alături de UDMR și ajutat de liberalii sub acoperire de la PNL Mureș.

Mai exact, în ședința CL Târgu Mureș de ieri, s-a depus un proiect de hotărâre care viza angajarea a 6 (șase) consilieri personali pentru primar și câte 2 (doi) consilieri personali pentru fiecare viceprimar, în total 10 (zece), maximum prevăzut de lege. La un venit aproximativ de 6.000 de lei lunar/consilier personal se ajunge la costuri de peste 700.000 lei anual, adică circa 150.000 de euro. Nimic ilegal, dar total imoral!

Că mulți dintre ei sunt persoane care l-au ajutat voluntar în campania electorală și acum trebuie recompensați cumva, știm. Că “independentul” din campanie este sprijinit 100% de UDMR care votează orice cheltuială din banii orașului dorită de primar, știm. Dar nu știam că “liberalii” mureșeni – în esență cei care ar trebui să dezaprobe astfel de cheltuieli inutile de la buget, în spiritul liberalismului -, vor vota și ei cu toate mâinile alături de udemeriști.

Din păcate, dacă nociva conducere care a precedat mandatul noului primar avea 2 consilieri personali angajați, iată că acum avem 10 angajați pe aceleași posturi inutile, cum s-ar spune: “am scăpat de dracu’ și am dat de tac’su”!? Bravo, primar Zoltan! Bravo, viceprimar Vilmos! Bravo, viceprimar Alexandru!

MS / Foto> colaj caracter informativ