Polițiștii din Mureș au efectuat 10 percheziții domiciliare, în 2 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 278.000 de lei.

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în Mureș și Brașov, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate posibile achiziții fictive de bunuri și servicii în domeniul construcțiilor, pentru creșterea cheltuielilor deductibile și diminuarea profitului impozabil.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

În fapt, în perioada 2015-2016, administratorul unei societăți comerciale din Mureș ar fi stabilit o serie de relații fictive cu mai multe societăți de tip fantomă.

Acesta ar mai fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

În urma activităților, au fost ridicate acte și documente contabile, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 278.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar în activități au fost angrenați și polițiști ai I.P.J. Brașov și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Brașov

IPJ Mureș / Foto: caracter info