Subiectul gunoaielor neridicate în municipiul Târgu Mureș, din păcate, pare să devină emblema noului primar al municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan. Încă de la începutul mandatului, în urmă cu câteva luni, gunoaiele au invadat orașul din ce în ce mai mult, iar rezolvările primarului au fost temporare. Un război al declarațiilor și orgoliilor, în mai multe episoade, între primărie și firma Sylevy Salubriserv, în realitate o mare bătaie de joc față de contribuabilii care stau zilnic la rânduri imense să plătească taxa de salubritate.

După ce în urma cu câteva zile primarul a decis rezilierea contractului cu firma Sylevy Salubriserv SRL, convocând o ședință extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureș, organizată într-un mod fără precedent (n.r. – o bătaie de joc privind regulamentele și nu numai), rezultatul este un municipiu reședință de județ îngropat în gunoaie.

Din păcate și de această dată “rezolvarea” problemei majore privind sănătatea locuitorilor se face de către primar tot prin declarații pe Facebook, în care acuză firma Sylevy Salubriserv. În consecință și directorul firmei de salubrizare Ilyes Dionisie, îi răspunde tot pe Facebook, acuzându-l direct de minciună și rea-voință.

Până îi va duce capul să realizeze că singura soluție de rezolvare a problemei este prin dialog direct, implicit prin onorarea obligațiilor, contribuabilii vor sta printre gunoaie și vor asista la neputința și incompetența lor, citindu-le declarațiile pe Facebook, redate integral mai jos.

Atenție, vorbim de un conflict între doi maghiari de la UDMR, Soos și Ilyes, deci vă rugăm să lăsați deoparte orice tip de insinuări bazate pe etnie. Mulțumim.

MS / Foto: colaj fb