Poliţiştii din judeţul Mureş s-au autosesizat şi au deschis o anchetă, după ce pe Facebook au apărut imagini cu o căţeluşă care a fost grav rănită, având partea din spate cecţionată cu un laţ. animalul abandonat a fost salvat de o asociaţie.

Iniţial, imaginile au fost postate pe Facebook de o femeie care anunţa că animalul, secţionat cu un laţ în partea din spate a corpului, se află în zona băilor din localitatea Ideciu de Jos. Ulterior, o asociaţia pentru protecţia animalelor Mureş a preluat animalul penyru a-l îngriji.

”În Ideciu de Jos trăieşte un criminal sadic. Dacă îi ştiti numele şi alte fapte, vă rog, lăsaţi-mi un mesaj. Această cateluşă a fost prinsă în laţ. A stat aşa 3 săptămâni. Este mamă. Are lapte. Puii ei au fost aruncaţi. Nu ştiu unde. Dacă ştiti, vă rog, tot aşa să-mi spuneţi unde. Nici nu mai am puterea să intru în detalii”, a scris pe reţeaua de socializare una dintre fondatoarele asociaţiei reprezentanţii asociaţiei.

La câteva ore de la postare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, miercuri, că s-a autosesizat cu privire la acest caz.

”În urma unor imagini apărute în spaţiul public, postate pe o reţea de socializare, cu privire la rănirea unui câine, în comuna Ideciu de Jos, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, identificării autorilor şi luării măsurilor legale, sub supravegherea unităţii de parchet competente”, a transmis poliţia judeţeană Mureş.

Sursa: news.ro